rissotto de bolets | |
Ingredients: - 400 g. d'arròs bomba - 300 g. de bolets (barrejats: pinatells, rovellons, rossinyols, escarlets, ceps, siurenys, camasecs, ous de reig, ....) - 1 ceba grossa - 1 cullerada de mantega - sal, oli, pebre - 1,6 litres de brou de verdures (ceba, pastanaga, porros, ...) - 150 g. de formatge Parmesà (ratllat ben fi) - 1 grà d'all | Preparació: Poseu a bullir el brou de verdures. Quan hagi fet el primer bull, poseu-lo a foc lent. (posar-hi uns 2,5 l. d'aigua ja que s'evapora bastant). Poseu en la cassola per fer l’arròs, la ceba tallada ben petita amb una cullerada de mantega. Feu-la primer a foc ben fort, i tot seguit baixeu el foc i feu-la a foc lent (uns 30 min.) En una paella, saltegeu el bolets (tallats a la mida d'un dit) amb una mica d'all picat i amb poc oli, primer a foc ben fort i després a foc lent (uns 5 min.) abans de retirar-los, afegiu la sal i el pebre. Un cop estigui la ceba ben doradeta, fiqueu el bolets saltejats i barregeu molt bé. Aquí es pot posar una mica de tomàquet fregit. Al cap de 10 minuts, pugeu una mica el foc i fiqueu l’arròs. Ho barregeu molt bé durant uns 5 minuts. Un cop s'enganxin els grans d’arròs a la cassola, i tireu els 1,6 l. de brou de verdures, prèviament colat. Ha d'estar 7 minuts exactes a foc fort, i tot seguit 7 minuts exactes a foc lent. Entre mig dels últims 7 minuts, hi afegiu el parmesà ben fi, i ho barregeu una mica (no gaire, que no es pasti l’arròs). Si veieu que encara no està l’arròs i falta aigua, n'afegiu mes (hauria de quedar una mica caldòs). Un cop acabats els 14 minuts, ho traieu del foc i el poseu al forn (uns 175º) durant 3 o 4 minuts, i ja està !!!! |
Notes complementàries: Un rissotto de bolets és un arròs caldòs, fet amb una mica més d'aigua del habitual i amb formatge parmesà, que és el que fa lligar tota la cassola. bon profit Candida. espero que us agradi.aquesta recepte es de tardor. |
La Candida
dissabte, 13 d’octubre del 2012
Rissotto de bolets
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada